کد خبر: 3933483
تاریخ انتشار : ۱۶ آبان ۱۳۹۹ - ۰۹:۴۳
مهندسی زندگی / 10

فیلم | مؤمن حسد نمی‌ورزد، غبطه می‌خورد

دانشیار دانشگاه علوم قرآنی تهران، با اشاره به مضرات جسمی و روحی حسد، تصریح کرد: براساس روایات دینی، مؤمن حسد نمی‌ورزد بلکه غبطه می‌خورد.

به گزارش ایکنا، زهره اخوان‌‌مقدم، دانشیار دانشگاه علوم قرآنی تهران، در بخش نهم از مجموعه آموزشی مهندسی زندگی که در آن به بیان مفاهیم مهم سبک زندگی اسلامی طی دو دقیقه پرداخته می‌شود، با اشاره به آثار سوء حسد بر جسم و روح انسان‌، گفت: ریشه کفر حسد است چراکه فرد حسود نعمت‌دهندگی خدا را با حسادت زیر سؤال می‌برد.

وی در بخش دهم سخنان خود در تشریح بیشتر مفهوم حسد، گفت: حسد به این معناست که دل ما نخواهد دیگری نعمتی داشته باشد. اما اگر دل ما نخواهد که نعمت دیگری از بین برود بلکه دوست داشته باشیم که خودمان هم همان نعمت را داشته باشیم آیا این هم بد است؟

آیا مضرات زیادی که برای حسد گفتیم شامل این رفتار و خواسته هم می‌شود؟ خیر؛ اسم این حسد نیست. اسم این احساس غبطه است که هیچ اشکالی هم ندارد. در روایات نیز آمده است که مؤمن حسد نمی‌ورزد، بلکه غبطه می‌خورد.

حسد آن است که بخواهیم نعمت دیگری از بین برود. در روایات داریم که نشانه حسود این است که وقتی فرد مقابل خوشحال است، او غمگین می‌شود. ولی اگر شما از نعمت دیگری خوشحال شدید اما برای خودتان نیز آرزو کردید، هیچ اشکالی ندارد.  

در قرآن نیز خطاب به پیامبر(ص) آمده است که: «إِنْ تَمْسَسْكُمْ حَسَنَةٌ تَسُؤْهُمْ وَإِنْ تُصِبْكُمْ سَيِّئَةٌ يَفْرَحُوا بِهَا ...؛ اگر به شما خوشى رسد آنان را بدحال مى ‏كند و اگر به شما گزندى رسد، بدان شاد مى ‏شوند ...»(آیه 120 سوره آل عمران).

 

 

حضرت علی(ع) می‌فرمایند: بدترین شخص در زندگی آدم حسود است. حسد فقط ضرر را به تو جلب می‌کند، قلب و جسمت را ضعیف می‌کند. انتخاب با ماست که حسد را با این همه بیماری و مضرات انتخاب کنیم و یا نعمت‌های دیگران به کام ما تلخ نباشد و از نعمت‌های دیگران خوشحال شویم.

انتهای پیام
captcha